Beskydy 2019

Tak jako každý rok, uspořádalo prezidium FVČ v druhé polovině měsíce září další z řady turistických pochodů. Pro letošní podzim byly vybrány Beskydy.

Již ve čtvrtek v odpoledních hodinách se turisté začali sjíždět do hotelu Rajská bouda v Malenovicích, který se stal po další tři dny jejich domovem. Po příjezdu od organizátora p. Fridricha obdrželi pokyny a rozpis tras pochodů.
Druhý den ráno po vydatné snídani všichni odjeli přistaveným autobusem na místo startu pátečního pochodu, do podhorského střediska Visalaje. Odtud již vedla červená turistická značka vzhůru na nejvyšší vrchol Beskyd, na Lysou horu (1323 m.n.m). Po obědové přestávce na vrcholu hory celá skupina vyrazila na druhou polovinu trasy. Po kamenité cestě stále směrem dolů, kolem přírodní památky Ondrášovy díry (soustava pseudokrasových malých jeskyní). Sestup pokračoval až k další zajímavosti Beskyd k hospůdce „U Veličků“. Menší zastávka na občerstvení a potom již jen pár kilometrů do cíle, do hotelu.
Sobotní ráno přivítalo účastníky nádherným slunečným počasím. Po snídani opět následoval nástup do autobusu a odjezd na start pochodu. Tím byl konec podhorské vísky Raškovice. Odtud již po červené turistické značce vzhůru do kopců. Cesta vedla nejprve na kopec Muroň-ka (966 m.n.m.) a potom přes kopec Kykulka (996 m.n.m.) k památníku Ivančena. Po přestávce na snězení vlastních zásob jídla (na kládách v lese) následoval opět sestup do údolí k potoku Satina. Ces-tou malá přestávka na občerstvení v restauraci hotelu Bezruč a potom kolem Satinských vodopádů opět do cíle – do hotelu Rajská bouda. Večer proběhlo krátké vyhodnocení a po posilujícím spánku byl na pořadu již jen nedělní ranní odjezd do domovů.


Celá akce se krásně vydařila a to nejen díky výbornému počasí a pěkné-mu zázemí v hotelu Rajská bouda, ale i díky pečlivé přípravě ze strany organizátorů.


„Fr“

Federace vlakových čet - prezidium

Wilsonova 300/8 - hlavní nádraží
110 00 Praha 2

.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.